Etablerar verksamhet i Uppsala

Haglöf & Nordkvist AB, en ledande leverantör av print- och kontors-lösningar, förvärvar Uppsalaföretaget Documentura AB. Bolaget kommer
att vara ett helägt dotterbolag till Haglöf & Nordkvist AB från och med 1
januari 2014.

— Haglöf & Nordkvist är inne i en expansiv fas och genom förvärvet finns vi nu etablerade i en spännande region, med stark tillväxt. Vi förstärker vår position som en ledande aktör och förvärvet medför synergieffekter som passar väl in i vår tillväxtstrategi, säger Filip Nordkvist, grundare och vd på Haglöf & Nordkvist.

— Vi känner till bolaget väl sedan länge och Documentura stod högst på listan över tänkbara förvärv. Vi är väldigt glada att vi nu kan tillkännage den här affären. Documentura är ett välskött bolag med kompetent personal och starka kundrelationer så det finns många likheter i våra verksamheter. Vi ser stora affärsmöjligheter framöver i regionen för våra tjänster och lösningar, säger Filip Nordkvist.

— Haglöf & Nordkvist AB har sedan bolaget grundades varit en  framträdande och expansiv leverantör av olika dokument- och printlösningar. De har helt enkelt ett komplett erbjudande av produkter, tjänster och lösningar. Exempelvis kan vi nu erbjuda mycket attraktiva lösningar för print som tjänst, säger Documenturas vd, Hans Gustafsson.

— För att fortsätta utvecklas som leverantör söker vi synergier som gynnar våra kunder, vår verksamhet och fortsatta utveckling. Vi delar samma syn på hur affärer skall bedrivas och att vi får en stark ägare som Haglöf & Nordkvist AB är väldigt positivt för Documenturas alla kunder och medarbetare, säger Hans Gustafsson.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Filip Nordkvist vd, Haglöf & Nordkvist AB telefon: 0771-60 20 20

Hans Gustafsson, vd, Documentura AB, telefon: 018-15 79 52Om Haglöf & Nordkvist AB:

Haglöf & Nordkvist AB grundades 2006 av Hans Haglöf och Filip Nordkvist. Företaget är en Xerox Premier Partner och levererar tjänster samt tillhandahåller produkter och lösningar för företag i alla kundsegment. Bolaget tillhandahåller rikstäckande service, support och kunderna finns i hela Sverige samt delar av Europa. Bland kunderna finns multinationella bolag, kommuner, landsting, staten samt små- och medelstora företag. Genom förvärvet omsätter koncernen ca 80 MSEK per år.

www.hagnor.se

Om Documentura AB:

Documentura AB har varit en stark och framträdande leverantör av printlösningar i Uppsala sedan 1992. Bolaget är Sveriges äldsta Xerox Partner och har sedan starten levererat kundanpassade printlösningar i Uppland med omnejd. Kunderna finns inom alla kundsegment.

www.documentura.se

Kontakta oss