Molnet.jpg

Myter om att flytta till molnet

Office 365 är en molnbaserad tjänst från Microsoft som ger dig, enligt Microsoft själva, 365 dagar av ändlösa möjligheter. Men med den djungeln av information som finns på internet är det många som inte förstår vad det innebär att köpa en molnbaserad tjänst. Den stora mängden information gör det också svårt att skilja fakta från påhitt. Här vill vi slå hål på de tre vanligaste myterna och missuppfattningarna om att flytta till molnet och Office 365.

Myt 1. Det är säkrare att lagra lokalt än i molnet

Att flytta över data tillmolnet behöver inte vara mindre ”säkert” än ett ”eget” system. Faktum är att det blir allt tydligare att lokala system inte är säkrare än de skulle vara i molnet. De frågor du som företag istället bör ställa dig och reglera är
”var finns min data”, ”vem har tillgång till den” och ”hur används den” och se att det faktiskt stämmer överens med de krav företaget har.

Myt 2. Om jag vill flytta över till molnet är det allt eller inget som gäller

Självklart är inte en flytt till molnet något som sker över en dag. Till en början arbetar man med en hybridmetod där man exempelvis bara flyttar e-postprogrammet och flyttar arbetsbelastningar som filsynkronisering och fildelning (One Drive for Business) och sen bygger man vidare därifrån genom en långsiktig plan.

Myt 3. Företagsspioner och cyberbrottslingar får åtkomst till min data om den finns i molnet

Den här myten är en av de saker som företag oroar sig mest över när det gäller flytt till molnet. Men du behöver inte oroa dig. Vi tar hand om åtkomst, konfigurerar rättigheter och begränsningar. Du som företag behåller alla rättigheter och äganderätt till all data som lagras i Office 365. Microsoft som är den första större molntjänstleverantören har infört världens första internationella standard för molnsekretess. Den innebär att:

  • Du har kontroll över din data.
  • Du vet vad som händer med din data.
  • Det alltid finns mycket hög säkerhet för din data.
  • Din data inte används för reklam.

 

Här kan du läsa mer om Office 365Kontakta oss